Първоначално публикувано от victtorbg
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
много трудно загрява
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
10 мин. са си нормално време за дизелче в този студ.По принцип дизела си загрява по-бавно от бензинка.Мойта е с нов термостат от скоро и пак си и трябват 10-на мин.Колкото до това да духне парното,то си почва още преди да е дигнала и 50 гр. по индикатор и не е слабо.
Иначе колегата,щом е бензинка си е с проблем.Я калпав термостат,било и нов,я въздух в системата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеАбе и мойта пали от раз, но сега зимата поне 10мин на място без парно за да ми дигне 70градуса.на място се държи само да поуспокои оборотите и тръгваш
на 5-та 7-та минута колата е загряла а ако я изрежеш(което не е желателно поне според мен)ще ти загрее на минутата
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщениебе и моята загрява бавничко, пък надълго държи малко над 80 градуса
не знам дали е нормално....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение10 мин. са си нормално време за дизелче в този студ.По принцип дизела си загрява по-бавно от бензинка.Мойта е с нов термостат от скоро и пак си и трябват 10-на мин.Колкото до това да духне парното,то си почва още преди да е дигнала и 50 гр. по индикатор и не е слабо.
Иначе колегата,щом е бензинка си е с проблем.Я калпав термостат,било и нов,я въздух в системата.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеИстива,ако е калпав термостата и то повече в движение.На место загрява по-бавно отколкото в движение,но да истива-не.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеСтои стрелката като закована.Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Здравейте колеги!!!
И аз минах на дизела.Днес взех една 145 2.0 ТД ... мисля че зимата е най-подходящия момент за покупка на дизел,но това е друга тема.Включвам се по въпроса за загряването.Покарах я бая време днес колата и установих че в движение с пуснато парно вътре трудно вдига градусите.Наложи се да спра на едно място и за 3-5 минути като се върнах в работещата кола на парно ... вече беше достигнала 80º а преди това едва до 60 мисля че беше стигнала (след 10км)...
Другия ми въпрос,който малко променя темата е свързан с въздуховодите .... защото прозореца на шофьорската врата се суши добре,но на другата дуалката почти не изкарва въздух ...
На предишната един майстор ми беше извадил дилтъра на климатика защото каза че през зимата заради него ми поти прозорците ... по този въпрос какво ще кажете.
Извинявам се на модераторите,че така наблъсках въпростите но просто не искам да затрупвам форума с отделни теми ...
Comment
-
честита да ти е новата количка колега има раздел в който да се похвалиш официално и да пуснеш някоя снимка
най-вероятно термостата не ти е в ред и за това не загряваа за запотяването на джамовете има 2-3 актуални теми разгледай ги
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Аз си смених термостата щото ми седеше на 60 градуса,сега стрелката сои м/ду 70 и 80 градуса и не мърда,но никога не минава 80 освем на градско.Перката се включва м/ду 80 и 90градуса - що ли е така?? Дали от стрелката нещо, или кво?
146 1.6 i
Comment
-
Първоначално публикувано от MONI Покажи съобщениеАбе факт си е че си загряват малко по-бавно.
Comment
Comment